Thursday, 31 August 2017

Wednesday, 16 August 2017

4

Bubble talk Kahwin

Perasan tak trend sekarang tiap kali kita pergi ke majlis perkahwinan. Pasti akan ada satu sudut yang ada meja,backdrop yang cantik2 , guest book dan bubble talk? Itu dinamakan Photobooth. Selalunya memang akan ada buat sama ada secara simple2 je mahupun yang havoc2 yang siap boleh print gambar polaroid tu. Pihak Bycikrenex tiada menyediakan photobooth tapi hanya menyediakan servis bubble talk,props, dan guest book sahaja.


Sebelum ni,bubble talk kami 100% handmade. Dimana BCR akan tulis sendiri atas kertas kemudian gunting dan gam setiap satu huruf sebelum di tampalkan pada kertas keras. Berikut adalah contoh hasil bubble talk handmade BCR.

Diy bubble talk kahwin
Kahwin
Kahwin


Tapi disebabkan kekangan masa, BCR tidak lagi membuat bubble talk secara 100% handmade. BCR membuat evolusi dengan print dan laminate sahaja. InshaAllah akan kekal lama lagi bubble talk ni.

Bycikrenex
Ini bubble talk keluaran terbaru BCR.

Design adalah dari BCR sendiri. Anda boleh pilih ayat apa yang ingin anda gunakan.

Kalau berminat boleh terus direct WHATSAPP CIK RENEX DI

 017 794 4891.


terima kasih. 😊

Monday, 14 August 2017

0

Idea Hadiah Hari Guru

selamat hari guru
Hadiah Hari Guru
16 Mei setiap tahun memang akan dinanti2kan oleh setiap orang kerana pada hari tersebut adalah hari untuk meraikan cikgu kita. Pada masa tu juga kita akan hadiahkan guru kita dengan pelbagai jenis hadiah tanda menghargai jasa-jasa mereka. Kebiasaanya,kita akan membeli frame gambar,mug,pen dan macam-macam lagi.

Kali ni Bycikrenex nak kongsikan idea hadiah hari guru. Antaranya adalah :

Keychain untuk guru tersayang.

keychain bajet.




Kalau yang design ni boleh letak nama cikgu.

Bantal Owlie Omey

owlie omey
Bantal Owlie Omey size S. Boleh letak nama cikgu pada badan owlie.

keychain bantal



Bantal Hari Guru


Bantal Hari Guru dengan design sendiri.

Kalau berminat boleh terus whatsapp ke no 017-7944891 yer.

 

Saturday, 12 August 2017

0

Idea untuk Hadiah Hari Jadi

Bantal

Buntu nak bagi hadiah apa pada yang tersayang?? Selalunya hadiahkan kek,bunga,jam,teddy bear dan macam-macam lagi kan. Bosan. Asyik hadiah yang sama je tiap2 tahun. Jadi apa kata beli bantal dengan Bycikrenex dan boleh request lagi nak design macam mana. Boleh nak letak gambar kartun kegemaran ,ucapan special , dan sebagainya.

Tak dapat nak gambarkan rupa bantal tu? Kat bawah ni BCR tunjukkan contohnya yer.

Bantal
Untuk dihadiahkan pada kawan baik. Thanks Nadia tempah.
Bycikrenex
Untuk dihadiahkan pada anak tersayang. Thanks Kak Sotex
Bantal cik renex
Untuk di hadiakan teman baik. Thanks Ika.

Kalau berminat boleh terus komen di bawah atau Whatsapp je kami di nombor di bawah ni.

0 1 7 7 9 4 4 8 9 1


Terima kasih.

Tuesday, 8 August 2017

0

Idea untuk Hadiah Kahwin

Hujung minggu atau cuti panjang memang akan dipenuhi dengan jemputan kenduri kahwin kan. Kita pun mulalah gelabah nak beli hadiah apa untuk pasangan raja sehari tu nanti. Jangan risau,pihak kami ada idea untuk anda.


Apa kata hadiahkan bantal kepada pasangan pengantin. Eh bukan bantal biasa okay, tapi diletakkan sekali nama mereka. Pasti bila mereka tengok bantal ni,akan tersenyum sebab ianya boleh di buat hiasan bagi mencantikkan lagi deko bilik mereka.

Ini adalah contoh bantal kahwin yang pihak Bycikrenex hasilkan.Bantal ni customer yang design sendiri. :)

hadiah kahwin
bycikrenex
hadiah kahwin
hadah kahwin 


  • Kalau berminat boleh terus Whatsapp 017 794 4891 yer ataupun komen je dibawah ni.:)

Friday, 4 August 2017

2

Bagaimana nak tempah?

Assalamualaikum dan Hai.




HOW TO ORDER


Berminat dengan hasil tangan Bycikrenex? Macam mana nak tempah? Alaaa. Senang je.

 Boleh terus whatsapp ke no di bawah ini

0 1 7 7 9 4 4 8 9 1

InshaAllah akan dilayan bagai putera puteri. Hiks.

Pembayaran boleh dibuat melalui Bank Transfer ke Acc Maybank BCR
Setelah membuat bayaran, diwajibkan menghantar bukti kepada no whatsapp 017 7944891 untuk pengesahan dan confirmkan design.

Produk akan dihantar menggunakan perkhidmatan POS LAJU dan akan dikenakan caj RM8.00 untuk semenanjung Malaysia.

Sebarang pertanyaan boleh terus direct ke whatsapp BCR.

TERIMA KASIH 😍😍

Tuesday, 1 August 2017

0

Blog Untuk Bycikrenex

Assalamualaikum dan Hai. 

Selamat datang ke blog Bycikrenex. Blog ini diwujudkan bagi mempromosikan barangan kraftangan dari bycikrenex.  Sebelum BCR bercerita lebih lanjut produk apa yang dihasilkan,kita perkenalkan dulu Founder BCR. 






BCR di asaskan oleh Saidatul Azreen atau dikenali dengan panggilan Cik Renex( CR). Berusia 28 tahun dan dilahirkan pada 18 Februari 1989 di Bera Pahang. Mula berbisnes kraftangan secara serius dari tahun 2014 tapi telah mula belajar tentang ilmu jahitan felt pada pertengahan bulan 2010 melalui Youtube dan pembacaan.


Untuk ke blog personal boleh klik  link gambar dibawah:

By cik renex
http://renex89.blogspot.my


Bycikrenex menghasilkan beberapa produk yang pasti akan menjadi pilihan anda semua.


  1. Bantal hiasan untuk Hari Jadi
  2. Bantal Hiasan untuk Hari Perkahwinan/Pertunangan
  3. Bantal untuk konvo
  4. Bantal dengan tulisan nama kita/someone special
  5. Owlie Omey / Bantal burung hantu
  6. Meow Omey / Bantal Kucing
  7. Bubble talk
  8. Guest book
  9. Keychain
  10. Car charm

Untuk tempahan atau tengok contoh lain, nanti BCR akan update di blog atau boleh tengok sendiri di 

Page Facebook


http://www.facebook.com/bycikrenex

Instagram :


http://www.instagram.com/bycikrenex

 

Email : 

 

saidatulazreen@gmail.com

Follow by Email

How To Contact Us

Name

Email *

Message *